"Mijn ervaring met EDPnet en de (niet) toepassing van de Belgische telecomwet"

(Potentiële) klanten van EDPnet: lees dit!

Ik ben vijf jaar klant geweest van EDPnet (Najaar 2008 - najaar 2013). Ik vermeld op deze pagina mijn identiteit niet, omdat ik met mijn naam in de Google zoekresultaten liever met positieve zaken geassocieerd wordt. Als IT manager bij een federale overheidsdienst in Brussel ben ik vertrouwd met de sector. 

In September 2013 ben ik overgestapt van EDPnet naar Telenet. Conform de telecomwet van 2012 en op aanraden van Telenet, heb ik gewacht met de opzeg van mijn EDPnet abonnement tot wanneer de opleveringsdatum van mijn telenetaansluiting definitief was.

De telecomwet voorziet dat Internetproviders geen vooropzegperiode meer mogen aanrekenen aan hun klanten, tenzij het lopende contract minder dan 6 maand geleden werd afgesloten of aangepast. Zie hier en hier voor meer info.

Nu is het zo dat je met de verplichte domiciliëring bij EDPnet steeds 2 maand vooraf betaalt. M.a.w. bij de opzeg van het abonnement conform de telecomwet moet EDPnet die 2 maand abonnementsgeld terugstorten.

Op 19/9/2013 heb ik schriftelijk en via e-mail mijn EDPnet abonnement opgezegd. Enkele dagen later kreeg ik antwoord van EDPnet dat mijn abonnement pas vanaf 28/10/2013 wordt stopgezet (2 maand en 10 dagen later).

Om een lang verhaal kort te maken. Vier maand later, na een bemiddeling van de Ombudsdienst voor Telecommunicatie, waarbij ik in het gelijk wordt gesteld en EDPnet wordt aangemaand om de telecomwet te respecteren, hebben ze me geantwoord dat ze dat niet van plan zijn, en dat ze vasthouden aan hun eigen interpretatie van de wetgeving .

>>>>>>>> Lees hier het bemiddelingsdossier van de ombudsdienst! <<<<<<<<<<

De ombudsman kan een provider die de wet niet respecteert niet dwingen deze te respecteren. Ik heb geen zin om te gaan procederen voor de recuperatie van 2 maand abonnementsgeld, maar ik wens wel alle EDPnet klanten (en potentieel nieuwe klanten) te waarschuwen:

Meer info:

  1. Het ingescande dossier van mijn klacht bij de ombudsdienst. Lees het met de woorden van de ombudsman en EDPnet.

  2. De ombudsdienst voor telecommunicatie: http://www.ombudsmantelecom.be

  3. De telecomwet van 2012 op de website van FOD Economie en de website van de federale overheid.

 

16 februari 2014